Γιατί όταν προσθέτω διαστάσεις τα γράμματα "βγαίνουν" τεράστια ;

Ένα κλασσικό "πρόβλημα" των νεοεισερχομένων στο Autocad σχετίζεται με το μέγεθος κειμένου που εμφανίζεται όταν τοποθετούμε διαστάσεις βασισμένοι στο στυλ ISO25 που έρχεται μαζί με το πρόγραμμα.

Να λοιπόν τι βλέπουμε όταν ξεκινάμε τη διαστασιολόγηση.








Τα γράμματα είναι πράγματι "τεράστια" σε σχέση με τη διάσταση.

Ας δούμε πως διορθώνεται αυτό.

Βήμα 1. Επιλέγουμε να τροποποιήσουμε το εξ' ορισμού στυλ διαστάσεων.




Βήμα 2. Επιλέγουμε από τα διαθέσιμα στυλ το ISO-25 . Τα άλλα στυλ που βλέπετε να εμφανίζονται είναι δημιουργημένα με αντίστοιχη διαδικασία σαν αυτή που περιγράφεται αυτή τη στιγμή.




Βήμα 3.  Στο πλαίσιο διαλόγου που εμφανίζεται , μεταβαίνουμε στην καρτέλλα Fit και αλλάζουμε την τιμή Use overall scale of : που φαίνεται παρακάτω από 1 σε 0.1 (αν θεωρήσουμε ότι η κλίμακα που θα τυπώσουμε θα είναι η 1:100)



Βήμα 4. Στην καρτέλλα Primary units φροντίζουμε να καθορίσουμε ότι σαν σύμβολο υποδιαστολής θα είναι η τελεία (period) και ότι το αποτέλεσμα των διαστάσεων θα εκφράζεται με δύο δεκαδικά σημεία.



Βήμα 5.  Θα πρέπει να καθορίσουμε το στυλ ISO-25 που τροποποιήσαμε μόλις ως τρέχον (Current) και μετά , αν παρατηρήσουμε την "τεράστια" διάσταση που είχαμε θα δούμε ότι τα μεγέθη των γραμμάτων (και όχι μόνο) επανήλθαν σε "φυσιολογικά" επίπεδα και φυσικά έχουν το πλήθος των δεκαδικών που νωρίτερα επιλέξαμε.



Σε επόμενο άρθρο θα δούμε πως δημιουργούμε αντίγραφα ενός στυλ διαστάσεων και την διαδικασία ενσωμάτωσής τους σε πρότυπο ώστε να τα έχουμε διαθέσιμα όποτε θελήσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου